Forma na baranka z masła
Na świątecznym, wielkanocnym stole nie powinno zabraknąć zwyczajowego baranka. Można go zrobić z masy solnej, cukru lub ciasta, ale najładniej wygląda ten zrobiony z masła.
Do tego celu potrzebna będzie specjalna, drewniana forma. Foremkę moczymy kilka godzin w osolonej wodzie, pod koniec mocno ją schładzamy (np. dodając do wody lód) i wypełniamy bardo szczelnie miękkim masłem. Formę zamykamy i wkładamy do lodówki. Po godzinie delikatnie wyjmujemy i ozdabiamy baranka pieprzem i zieleniną.
Cena: 12 złotych do kupienia w sklepie Gorsky.
gość | | Zgłoś | Odpowiedz
Czemu ten baran ma więcej niż 4 nogi? O.o
gość | | Zgłoś | Odpowiedz
Heh, mam taką foremkę w domu :) Używana co roku :)
gość | | Zgłoś | Odpowiedz
gość | | Zgłoś | Odpowiedz
manianabanana | | Zgłoś | Odpowiedz
gość | | Zgłoś | Odpowiedz
gość | | Zgłoś | Odpowiedz
Dlaczego mądrzy ludzie nie piszą takich bzdetnych komentarzy. Tylko najwiecej do powiedzenia maja ci co nie maja co zrobic ze swoim czasem. Forma jest ok dla tych co ja potrzebują. A ci którym nie otrzebna niech zajmą sie swoimi sprawami.
gość | | Zgłoś | Odpowiedz
Dlaczego mądrzy ludzie nie piszą takich bzdetnych komentarzy. Tylko najwiecej do powiedzenia maja ci co nie maja co zrobic ze swoim czasem. Forma jest ok dla tych co ja potrzebują. A ci którym nie otrzebna niech zajmą sie swoimi sprawami.