0 Komentarzy

Tagi trendy 2013 roku podsumowanie 2013 roku trendy kulinarne koktajle warzywne kuchnia bezglutenowa bug cuisine burgery zawieszona kawa

Top 5. Trendy kulinarne 2013 roku

Wciąż dążymy do tego, by odżywiać się zdrowo, ale i w tej kwestii co chwila pojawiają się jakieś nowości. O ile rok czy dwa lata temu głośno było po prostu o żywności ekologicznej, o tyle dzisiaj nasza dieta wydaje się znacznie bardziej urozmaicona. Świadczą o tym kulinarne trendy, o których mówiono w ostatnich 12 miesiącach.

Choć niektóre prędko zostaną zapomniane, inne zdają się wciąż rozwijać. Miejmy nadzieję, że restauratorzy, którzy postanowili do menu włączyć nowości, nie porzucą zupełnie tych pomysłów, jeśli nowy rok przyniesie coś zupełnie zaskakującego.

Oto pięć najciekawszych, zdaniem redakcji, trendów kulinarnych minionego roku.

Poprzednie Zdjęcie 1/6 Następne

Zawieszona kawa

Zawieszona kawa

Choć moda na pozostawianie w kawiarni opłaconego napoju zniknęła szybciej niż się pojawiła, w polskich mediach poświęcono jej naprawdę wiele miejsca. Aleksander Każurin, który wprowadził ideę do naszego kraju, zaczął działać właściwie w 2012 roku, ale dopiero w minionym dostrzeżono jego starania. Choć wiosną do akcji przyłączyło się co najmniej 128 polskich kawiarni, latem było już o niej zupełnie cicho.

Dodaj zdjęcia do komentarza (maksymalnie 5 zdjęć).

Dozwolone formaty plików to: jpg, png, gif do 20MB.

Wybierz zdjęcia

X
Drodzy Czytelnicy,
Połączyliśmy nasze siły z serwisem WP Kobieta
i od dziś nasze treści będziecie mogli przeczytać na tym właśnie serwisie.

Dziękujemy, że jesteście z nami!
Redakcja